Anyalya Çıkışlı Trabzon Başlangıçlı Rize Bitişli 3 Gece 4 Gün Karadeniz / Yaylalar Turu
1.Gün : Antalya havalimanında 11:20 buluşma Sun Express havayollarının XQ7618 sefer sayılı 13:20 uçağı ile Trabzon havalimanına uçuş . 15:00 Trabzon havalimanına varış . Daha sonrasında bizleri bekleyen araçlarımız ile bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk` e hediye edilen Atatürk Köşkü’ nü geziyoruz. Ardından Komnenos Krallığı döneminde 1238-65 yılları arasında yapılıp, batı cephesindeki Hristiyanlık tarihine ait freskleriyle birlikte Trabzon Ayasofya'sını da geziyor ve Trabzon` a özgü bir el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon'da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulduktan sonra alışveriş için kısa bir zaman veriyoruz. Ardından meşhur Akçaabat Köftesinin tadına bakarak Akşam Yemeğini alıyoruz sonrasında otele yerleşme . Konaklama TRABZON
2.Gün : Sabah Kahvaltımızı aldıktan sonra Çay fabrikamıza gidiyor Tarladaki çayın nasıl soframıza geldiğini evreleriyle beraber Mühendisimizden öğreniyor ve fabrikayı geziyoruz.Ardından Sürmene ilçesine geliyor burada meydanda serbest zaman verip Karadenize özgü hediyelik eşyalardan yanyana olan dükkanlardan alışveriş yapma imkanı sunuyoruz.Sürmeneye özgü Kemençe,Sürmene Bıçağı,Trabzon Kurabiyesi,Fındık,Trabzon Sepeti vb.. eşyalardan satın alabilirsiniz.Sonraki durağımız Uzungöl .Solaklı Vadisi boyunca Soğanlı Dağlarının Tepelerinde bulunan Heyelanla oluşmuş Uzungöl sizleri etkileyecektir.Uzungöl etrafında gezinti yapıyor Efkar tepesine çıkıyor oradan Şerah Köyüne yürüyüş yapıyoruz.Öğle yemeğimizi Uzungölde Aldıktan sonra Serbest Zaman sonrasında Konaklama .( İsteğe bağlı olarak Extra olarak Uzungölün yukarılarındaki Lustra Ve Karaster Yaylalarına çıkabiliriz.Uzungölün bir avuç su,İnsanların ise Karınca kadar küçük göründüğü 2400 m deki bu yaylada müthiş bir manzara sizleri bekliyor)
3.GÜN Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından Rize ye hareket .Rizeye gelince Çay içmemek olmaz diyor ve Botanik Bahçesine çıkıp Rize manzarasına doğru Çay içiyoruz,sonra Rizeye özgü ürünlerin satıldığı Yol üzerindeki Fabrikalara uğruyor Karadeniz Puşisi,Pullak ve yazma satın alabilirsiniz.Ardından Ardeşen ilçesine geliyor Fırtına Vadisi boyunca dağlara doğru gidiyor Ayder Yaylası ve EKSTRA ÜCRETLİ çat vedisine giriyoruz ilk olarak şenyuva(çinçiva) köyünde duruyoruz. Hemşin yerleşkesi olan konakları ve eski dokusuyla ünlü köyümüzde gezimizi yapıyoruz. Sevdaluk dizisi ve daha birçok dizi çekimlerinin yapıldığı çinçiva tarihi köprüyü geziyoruz.Daha sonra 14.yy Fatih döneminde fethedilen Zilkale'ye geçiyoruz. Yarım saat kale gezisinin ardından son durağımız olan palovit şelalesine gidiyoruz ve günü bitiriyoruz.Palovit şelalesinde muhteşem bir görüntü sizleri bekliyor. SONRASINDA OTELE YERLEŞME
4.Gün : Sabah Kahvaltımızı aldıktan sonra Erken saatlerde Kavrun yaylasına çıkmak için Minibüslerimize biniyor ve Kaçkar dağlarının zirvesine çıkmak için hareket ediyoruz.(Extra ücretli) Yaylada biraz gezinti yapıyor veya ayaklarımızı soğuk dere suyuna sokabiliriz.Ayder Yaylasına geliyoruz. Ayder Yaylasında gezintiye başlıyoruz.İlk Önce Kalegon ardından Gelin Tülü Şelalesini görüyor yaylada serbest zaman veriyoruz.Ardından öğle yemeğini Yol üzerinde bulunan Restorana uğruyor öğle yemeğimizi alıyoruz.Yolumuzun üzerinde bulunan tarihi kemer köprüde fotoğraf çekiyor ve Rafting molası veriyoruz.Arzu edenler hoca eşliğinde baret,can yeleği ve kürek eşliğinde rafting yapacak arzu edenler de çay ve kivi bahçelerinde gezinti yapıp çaylarını yudumlayarak rafting yapanları seyredecek.Gezilerimizi tamamladıktan sonra havalimanına hareket görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.
Gidiş dönüş uçak biletleri
Ulaşım
Zorunlu seyahat sigortası
Acente refakati
Rehberlik
Konaklama
2 Akşam Yemeği
3 Açıkbüfe Kahvaltı
Ekstra turlar
içeçekler
Kişisel Harcamalar
Müze Ören Yeri Girişleri
Müze Kart
Sun Express Havayolları